Решението да се броят ръчно разписките от машините застрашава целия изборен

...
Решението да се броят ръчно разписките от машините застрашава целия изборен
Коментари Харесай

Правосъдният министър: Ръчното броене на разписките от машините застрашава целия изборен процес

Решението да се броят ръчно разписките от машините застрашава целия избирателен развой. Това ще докара до проблеми както с провеждането и организацията на вота, по този начин и с отчитането на резултата. Това мнение изрази в студиото на „ На Фокус ” министърът на правораздаването Крум Зарков  Крум Зарков Крум Зарков е роден на 21 ноември 1982 г.   Завършва 9-а Френска езикова гимназия „ Алфонс дьо.

„ Гласувам с машина. Едни правила би трябвало да бъдат прилагани известно време, а не да бъдат сменяни преди всеки избор. А дебатът за хартията или машината се води дълго време. Абсурдно е, когато бяхме решили, че този въпрос е завършил и организирахме едни избори, които не провокираха никакъв проблем – да се изкара това като първа точка в дневния ред – това е неуместно ”, уточни Зарков.  

По думите му това, което в направила Правната комисия, а точно разписките от машините да се броят ръчно,  застрашава целия избирателен развой. „ Те одобриха доста спорен текст. Защото бюлетината е предпазена. Тя е като банкнота. Докато разписките не са.  От софтуерна позиция това ще сътвори такива проблеми, за които тези, които ги гласоподават - надали си дават сметка. Проблеми – както с провеждането и организацията на изборите, по този начин и с отчитането на резултата ”.

Според Зарков това не е справедлив проблем на българското общество сега. „ Да извадиш на дневен ред една тематика, която не е справедлива на фона на проблемите на българското общество, партиите, която я направиха собствен флагман – съгласно мен позволиха сериозна неточност ”.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР